Trotse supporter Operation Smile

OPERATION SMILE is …
een internationale medische liefdadigheidsinstelling die honderdduizenden gratis operaties heeft geboden aan kinderen en jonge volwassenen in ontwikkelingslanden die zijn geboren met een gespleten lip, gespleten gehemelte of andere gezichtsmisvormingen. Het is een van de oudste en grootste vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met het verbeteren van de gezondheid en het leven van kinderen wereldwijd door toegang tot chirurgische zorg. Sinds 1982 heeft Operation Smile expertise ontwikkeld in het mobiliseren van vrijwillige medische teams om chirurgische missies uit te voeren in omgevingen met weinig middelen, met inachtneming van de hoogste normen voor zorg en veiligheid. Operation Smile helpt om de kloof te overbruggen in het bieden van toegang tot veilige, goed getimede operaties door samen te werken met ziekenhuizen, overheden en ministeries van volksgezondheid, het opleiden van lokaal medisch personeel en het doneren van de broodnodige benodigdheden en apparatuur aan heelkundige sites over de hele wereld. Opgericht en gevestigd in Virginia, U.S.,

Operation Smile heeft zijn wereldwijde bereik uitgebreid naar meer dan 60 landen via zijn netwerk van erkende chirurgen, kinderartsen, artsen, verpleegkundigen en studentvrijwilligers.

ECUADOR
Sinds 1995 heeft Operation Smile medische programma’s uitgevoerd in 24 steden in Ecuador en medische zorg verleend aan meer dan 6.000 patiënten. Operation Smile’s wereldwijde vrijwilligersnetwerk omvat meer dan 55 medische professionals uit Ecuador die hun tijd besteden aan het genezen van patiënten over de hele wereld.

GESCHIEDENIS
Operation Smile werd in 1982 opgericht toen Dr. William (Bill) P. Magee, Jr., een plastisch chirurg, en zijn vrouw, Kathleen (Kathy), een verpleegkundige en klinische maatschappelijk werker, met een groep medische vrijwilligers naar de Filippijnen reisden om de gespleten lippen en gespleten gehemelten van kinderen te herstellen.
Wat ze vonden was overweldigend. “Mensen duwden hun baby’s naar ons.” herinnert zich Kathy. “Ze rukten aan onze mouwen met tranen in hun ogen en smeekten ons om hun kinderen te helpen.” In Naga City arriveerden ongeveer 300 gezinnen in de hoop dat hun kinderen een operatie zouden krijgen, maar het team kon slechts 40 kinderen behandelen. Terwijl ze zich voorbereidden om te vertrekken, deden de Magees de belofte dat ze terug zouden komen om meer kinderen te helpen. Ze begonnen donaties van chirurgische uitrusting en benodigdheden van fabrikanten te vragen en verzamelden een vrijwilligersteam van 18 artsen, verpleegsters en technici voor hun eigen medische missie naar de Filippijnen. Ze hebben ongeveer 100 patiënten geholpen, maar opnieuw wachtten nog honderden mensen. Ze zagen de noodzaak en Operation Smile werd geboren.

VISIE
Bij Operation Smile vinden we dat elk kind uitzonderlijke chirurgische zorg verdient. We vinden dat alle kinderen het verdienen om behandeld te worden alsof ze van ons zijn.
Dat is wat ons allemaal drijft: ons wereldwijde netwerk van medische professionals, die elk jaar honderdduizenden uren doneren aan de zorg voor kinderen over de hele wereld, en onze supporters die elke dag worden bewogen om een ​​verschil te maken in hun leven van kinderen die ze nog nooit hebben ontmoet.

ONDERSTEUNING
Liquidseal is blij en trots om Operation Smile te ondersteunen en hun geweldige werk om kinderen met gespleten lippen te helpen. Als supporter kunnen we deze geweldige organisatie helpen toegang te bieden tot veilige chirurgie en uitzonderlijke medische zorg aan kinderen over de hele wereld.

Voor meer informatie ga naar: Operation Smile of Operacion Sonrisa