Tijdens IFTEX 2017 bijzondere samenwerking – bezoek onze gezamenlijke stand D3.22

Bijzondere samenwerking boost houdbaarheid sierteeltproducten. Twee professionals op het gebied van post harvest hebben de handen in één geslagen om de houdbaarheid van sierteeltproducten te verhogen. Met het benodigde maatwerk in machines van Jamafa Machinery en de innovatieve verpakkingen/coatings van Liquidseal is hierin een flinke stap voorwaarts te maken.

Deze samenwerking biedt bedrijven als van Kleef, Fontana en Ravine Roses een totaaloplossing om de houdbaarheid van sierteeltproducten als rozen en anjers te verlengen. De moderne machines van Jamafa worden veelal klant specifiek geleverd en zijn voorzien van de laatste technieken. De spray units op de machines zijn door Jamafa ontwikkeld voor een optimale toepassing van de coatings van Liquidseal.


De spray unit van Liquidseal geïntegreerd in de verwerkingslijn van Jamafa Machinery

Door de specifieke eigenschappen van de coatings stelt het de kwekers in staat om niet alleen de houdbaarheid te verlengen maar ook om productverspilling tegen te gaan en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te reduceren.

Fontana:
Fontana laat weten ingenomen te zijn met de opstelling: “Onze ideeën over hoe de bloemverwerking er precies uit zou moeten zien, werden door Jamafa Machinery tot in de puntjes gerealiseerd. Daarbij was het onze wens enkele add-on toe te voegen, waaronder een spray unit van Liquidseal. Ook dit werd soepel en snel gerealiseerd en men is nu doende te kijken hoe de verwerkingslijn nog verder geoptimaliseerd kan worden.”

Karel van Hattum van Jamafa:
“Momenteel hebben wij 8 machines in productie in Kenia en zijn er drie in aanbouw. Telers krijgen meer en meer vertrouwen in het machinaal verwerken. Voor de service aan de machine is er naar een samenwerking gezocht met een lokale agent die na 1 jaar training nu prima in staat is om tegen lokale tarieven de service en installatie van de machines te doen.”

Victor Monster van Liquidseal Flowers:
“Onze product specifieke recepturen zorgen voor een bewezen langere houdbaarheid van bederfelijke producten als anjers, gerbera’s, leliebollen en rozen. Middels sprayen of dippen worden de milieuvriendelijke coatings van Liquidseal op het product aangebracht. Wereldwijd werken wij met een groot netwerk van toegewijde vertegenwoordigers, die garant staan voor goed advies en de juiste begeleiding.“